400 g
cherrytomaatjes of 3 trostomaten
2 teentjes knoflook
100 g Parmezaanse kaas
1 kleine ui
2 kipfilets
2 eetl. vloeibare margarine
1 Knorr Groentebouillon tabletten
200 g linguine pasta
500 g panklare verse spinazie
2 eetl. fijngesneden verse basilicum |
Was en hak de
tomaten grof. Rasp de kaas. Pel en snipper de knoflook en de ui.
Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Verhit 1 eetlepel margarine en
bak de kip in 5-7 minuten lichtbruin. Schep de kip uit de pan.
Verwarm 1 eetlepel margarine en fruit de knoflook met de ui op een
laag vuur in 3-4 minuten goudgeel en glazig. Ze mogen niet bruin
kleuren. Voeg de tomaat, de verkruimelde Knorr Groentebouillon
tablet, 400 ml water en de pasta toe. Breng alles aan de kook en
kook 7-8 minuten met de deksel op de pan.
Voeg de spinazie en de kip toe. Roer goed om. Neem de pan van het
vuur en laat nog 5 minuten staan. Serveer de pasta met de geraspte
kaas en de basilicum.
|