Recept 153, Asperges met ham en ei met krieltjes.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

1 kg witte asperges
500 g voorgekookte krieltjes
3 eetlepels koken, bakken en roerbakken vloeibaar roombotersmaak
eetlepels verse peterselie fijngehakt
1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker Saus voor Asperge á 40 g
4 eieren gekookt
200 g achterham in plakken gesneden

Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (2-3 cm) eraf. Breng in een pan ruim water aan de kook. Kook de asperges 5 minuten. Draai het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat ze 15-20 min. in het hete water nagaren.
Verwarm de krieltjes met de vloeibare margarine en voeg voor het serveren 1 eetlepel peterselie toe. Bereid de Knorr Saus voor Asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking en pel en halveer de eieren.
Leg de plakken ham, de gehalveerde eieren en de krieltjes op het bord en verdeel de opgewarmde asperges over de borden. Schenk de saus over de asperges en garneer met de rest van de peterselie.

        

Bron: www.knorr.com/nl