1 kg witte
asperges
500 g voorgekookte krieltjes
3 eetlepels koken, bakken en roerbakken vloeibaar roombotersmaak
eetlepels verse peterselie fijngehakt
1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker Saus voor Asperge á 40 g
4 eieren gekookt
200 g achterham in plakken gesneden |
Schil de
asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden.
Snijd de houtachtige uiteinden (2-3 cm) eraf. Breng in een pan ruim
water aan de kook. Kook de asperges 5 minuten. Draai het vuur uit,
leg de deksel op de pan en laat ze 15-20 min. in het hete water
nagaren.
Verwarm de krieltjes met de vloeibare margarine en voeg voor het
serveren 1 eetlepel peterselie toe. Bereid de Knorr Saus voor
Asperges volgens de aanwijzingen op de verpakking en pel en halveer
de eieren.
Leg de plakken ham, de gehalveerde eieren en de krieltjes op het
bord en verdeel de opgewarmde asperges over de borden. Schenk de
saus over de asperges en garneer met de rest van de peterselie.
|