1 zakje Knorr
witte saus
Knorr Mix Witte Saus
2 Knorr basis bouillon
Knorr Bouillon Kip
1 kg aardappel
1 ui
Gele Uien Biologisch
2 eetlepels olijfolie
Becel Olie Blend met Olijfolie
500 gram sperziebonen
Gebroken Sperziebonen 200 g
250 ml melk
125 gram magere spekreepjes |
Verwarm de
oven voor tot 200°C. Was de aardappels en snijd ze in vieren. Kook
ze 7 minuten in water voor en giet ze af. Pel en snipper de ui. Roer
de olijfolie met de verkruimelde Knorr Basisbouillontabletten door
elkaar. Schep de olie door de afgekoelde aardappels. Verdeel ze over
de met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in de voorverwarmde
oven in ca. 25 minuten lichtbruin. Schep ze tussentijds eenmaal om.
Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook ze in 8 minuten
net gaar. Bereid de Knorr Witte Saus met de melk volgens de
aanwijzingen op de verpakking.
Bak de magere spek reepjes 2-3 minuten in een ruime koekenpan.
Voeg de ui toe en bak 2 minuten mee. Schep de sperziebonen erdoor en
bak nog 2 minuten al omscheppend. Serveer de sperziebonen met de
witte saus en de geroosterde aardappels. Lekker met een gehaktbal.
|