1 Knorr
Bouillonketeltje Vlees
4 eetlepels sojasaus
1 theelepel sesamolie
1 teentje knoflook, in plakjes
400 g rundvleesreepjes
4 eetlepels wokolie
1 rode paprika, in repen
300 g broccoli, in kleine roosjes
300 g wilde en witte rijst, gekookt
3 eetlepels fijngesneden basilicumblaadjes |
Roer de inhoud
van het Knorr Bouillon Kuipje, met 4 eetlepels water, de sojasaus,
de sesamolie en de knoflook door elkaar. Schep de vleesreepjes
erdoor en laat ze 5 minuten marineren; de marinade maakt het vlees
zacht, mals en geeft het meer smaak.
Verhit een ruime wok of braadpan op hoog vuur en schenk 3 eetlepels
wokolie erin. Schep het vlees uit de marinade in de wok en roerbak
4-5 minuten. Schep het vlees uit de pan op een bord. Verhit de
laatste eetlepel wokolie en doe de paprikarepen en de broccoli in de
wok. Roerbak ca. 2 minuten totdat de broccoli heldergroen van kleur
is.
Doe het rundvlees bij de groenten in de wok en schep alles om. Maak
een kuiltje in het midden en schenk de rest van de marinade erin.
Kook de saus in ca. 3 minuten in tot een dikke saus. Serveer de
rundvlees roerbak met broccoli met de wilde en witte rijst en
garneer met de basilicum.
|