Recept 140, Krokant gepaneerde zalm met hollandaisesaus en couscous.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

50 g panko paneermeel (Japans paneermeel) of paneermeel
50 g amandelschaafsel
2 eetlepels bloem
1 ei
4 zalmfilets
4 eetlepels zonnebloemolie
1 Knorr Groentebouillon tabletten
200 g couscous
15 g boter
1 rode peper
100 g zongedroogde tomaten
2 eetlepels verse koriander
1 limoen
1 zakje Knorr Hollandaisesaus á 40 g
Extra nodig: keukenmachine, bakpapier, bakplaat

Verwarm de oven voor op 180˚C. Hak de panko samen met het amandelschaafsel fijn in een keukenmachine. Doe het panko-mengsel over in een diep bord. Strooi de bloem op een ander bord en klop het ei los in een derde bord. Haal de zalmfilets door de bloem, dan door het ei en paneer ze vervolgens met het panko-amandelmengsel. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de zalmfilet/sv aan beide kanten lichtbruin. Zet even opzij.
Breng intussen 300 ml water samen met de Knorr Bouillontablet Groente aan de kook. Voeg de couscous toe zodra het water kookt. Voeg de boter toe, zet het vuur uit, leg een deksel op de pan en laat de couscous enkele minuten zo staan tot het water is opgenomen. Roer de couscous los met een vork. Maak de rode peper schoon, verwijder de zaadjes en snijd hem fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Hak de koriander fijn en meng alles door de couscous.
Leg de zalmfilets op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze ca. 6 minuten in de voorverwarmde oven.
Bereid intussen de Knorr Hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Boen de limoen onder stromend water schoon en rasp de groene schil dus eraf. Pers de limoen uit. Voeg de rasp en het sap aan de saus toe. Roer het geheel goed door.
Verdeel de couscous over 4 borden. Halveer de zalmfilets over de lengte en leg ze op de couscous. Schenk de saus er omheen.

        

Bron: www.knorr.com/nl