Recept 126, Marokkaanse Couscous met lekker veel groenten.

 

Ingrediënten voor 3 personen:

Bereiding:

300 g kipfilet
200 g snijbonen
95 g ui
234 g venkel
200 g winterpeen
30 ml olie

Snipper de ui grof, snij de snijbonen in ruitjes, snij de winterpeen in blokjes en snij de venkel in reepjes. Snij de kipfilet in blokjes. Meng de marinademix met 2 eetl. olie in een kom en voeg hier de kipfilet aan toe. Marineer de kip 10 min.
Verhit een hapjespan of wok en bak hierin de gemarineerde kipblokjes goudbruin en gaar. Voeg vervolgens de gesneden groenten toe en bak ze nog 4 à 5 min. mee.
Voeg de sausmix en 175 ml water toe aan de kipfilet. Breng het geheel al roerend aan de kook. Doe vervolgens de deksel op de pan en laat het op een laag vuur 10 min. zachtjes stoven.
Breng in een pan 300 ml water aan de kook. Als het water kookt, haal de pan van het vuur en voeg de couscous met rozijnen en 1 el olie toe. Roer goed door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat de couscous ca. 5 min. staan, totdat al het water opgenomen is.
Serveer de saus over de couscous.

        

Bron: www.knorr.com/nl