Met dit
eenvoudig te bereiden zoete aardappelsoep recept zet je een lekkere
en feestelijke soep met kokos en gember op tafel. Zoete
aardappelsoep maken was nog nooit zo makkelijk. Dit wordt vast de
favoriete aardappelsoep van de hele familie.
2 teentjes knoflook
1 ui
1 grote zoete aardappel
5 cm verse gemberwortel
0.5 chilipeper
1 eetl. Blue Band Iedere Dag
2 Knorr Groentebouillontabletten
200 ml kokosmelk (blik)
2 eetl. verse koriander
extra nodig: staafmixer |
Pel en snipper
de knoflook en de ui. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
Schil de gemberwortel en hak hem fijn. Verwijder de zaadjes uit de
peper en hak de rest fijn.
Verhit de Blue Band iedere Dag in een soeppan en fruit de knoflook
met de ui in ca. 5 minuten op een halfhoog vuur goudgeel en glazig.
Voeg de zoete aardappel en de gemberwortel toe en bak al omscheppend
ca. 5 minuten. Voeg 1 liter water en de Knorr
Groentebouillontabletten toe en breng alles aan de kook. Temper het
vuur en kook 25 minuten op een laag vuur tot de aardappelen zacht
zijn.
Voeg de kokosmelk toe en breng alles aan de kook. Pureer de soep met
een staafmixer. Schep de soep in kommen en garneer met de chilipeper
en de koriander.
TIP:
1. Romige zoete aardappelsoep kun je op verschillende manieren
kruiden. Probeer eens gemalen gemberpoeder, nootmuskaat en
kaneelpoeder.
2. In de oven geroosterde zoete aardappelfriet zijn een echte
traktatie. Maak ze vandaag nog ! |