Recept 107, Mexicaanse Enchiladas.

 

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereiding:

Onze Mexicaanse Enchiladas zet je zo op tafel. De tortilla’s zijn rijk gevuld met pittige kip en paprika. Lekker uit de oven met een knapperige korst van tomaat en geraspte kaas, en de romige side dip.
1 Knorr Wereldspecials Mexicaanse Enchiladas
250 g kipfilet
1 gele paprika
1 rode ui
2 tomaten
125 ml creme fraiche
50 g geraspte kaas
1 eetlepel olie

Verwarm de oven voor op 200˚C. Snipper de ui grof, snij de paprika in reepjes en de tomaten in blokjes. Houd de tomatenblokjes even apart. Snij de kipfilet in blokjes en meng de kipblokjes met de ‘marinadepasta’ in een kom.
Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan of wok en bak hierin de kipblokjes goudbruin. Bak de ui en paprika kort mee. Voeg dan 50 ml water toe en verwarm het geheel nog 1 min.Meng de inhoud van het zakje ‘tomatensaus’ met de tomatenblokjes en 2 eetlepels water in een pannetje. Verwarm het geheel kort en roer het tot een saus.
Vul de ‘tortilla’s’ met het kipmengsel en leg ze dichtgevouwen in een ovenschaal. Schenk de tomatensaus gelijkmatig over de tortilla’s en bestrooi ze met de geraspte kaas. Bak de Enchiladas ca. 15 min. in de voorverwarmde oven.
Voor de dipsaus: meng de ‘dipsausmix’ samen met de creme fraiche en 1 eetlepel water in een kommetje.
Serveer de Enchiladas samen met de dipsaus.
Tip: Maak zelf een lekkere guacamole saus door 1 rijpe avocado, een scheutje limoensap, zwarte peper, en koriander blaadjes met elkaar te vermengen.

      

Bron: www.knorr.com/nl