Deze risotto met
paddenstoelen smaakt altijd! En Risotto maken is een gezellige
bezigheid. De risotto pruttelt en tijdens het roeren kun je lekker
kletsen met iedereen die in de keuken is.
10 g gedroogd eekhoorntjesbrood (paddenstoelen)
2 sjalotten
250 g gemengde paddenstoelen
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
2 eetlepels olijfolie
250 g risottorijst (Arborio of Carnaroli)
150 ml droge witte wijn
30 g geraspte Parmezaanse kaas
1 eetl. verse peterselie |
Week het
eekhoorntjesbrood ca. 10 minuten in lauw water. Pel en snipper de
sjalotjes. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of
stukjes. Giet het eekhoorntjesbrood af en hak ze fijn. Breng 750 ml
water met het Knorr Bouillonketeltje Groenten aan de kook en houd de
bouillon op een laag vuur tegen de kook aan.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de
sjalotten en het eekhoorntjesbrood ca. 2 minuten op een halfhoog
vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend gedurende 1 minuut
mee totdat de korrels glazig zien. Voeg de wijn toe en breng het
mengsel opnieuw aan de kook. Voeg telkens een paar soeplepels
bouillon aan de risotto toe en breng al roerende aan de kook. Voeg
de volgende hoeveelheid bouillon pas toe als de vorige geheel is
opgenomen. Ga door totdat alle bouillon is opgebruikt. De risotto is
klaar wanneer hij beetgaar is.
Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de
gemengde paddenstoelen al omscheppend bruin. Voeg de gemengde
paddenstoelen aan de risotto toe en roer goed om. Voeg peper naar
smaak toe en schep de Parmezaanse kaas en peterselie erdoor. Serveer
direct.
Tip:
Risotto kan met heel veel groenten bereid worden. Kies je favoriete
groente en maak telkens weer een andere variant. Voeg bijvoorbeeld
eens stukjes gekookte groene asperges aan deze vegetarische risotto
met paddenstoelen toe. |