4 wortels
1 rode ui
2 teentjes knoflook
2 middelgrote courgettes
300 g broccoli
300 g verse spinazie
1 eetlepel vloeibare margarine
1 Bouillontablet Finesse Tuinkruiden
2 eetlepels fijngehakte verse platte peterselie |
Snijd de
broccoli in kleine roosjes. Schil of schrap de wortels en snijd ze
in plakjes. Pel en snijd de ui in dunne partjes. Pel en snipper de
knoflook. Was en snijd de courgettes in plakjes. Was de spinazie en
laat hem goed uitlekken. Kook de broccoli 2-3 minuten in ruim water,
giet de broccoli af en laat hem goed uitlekken.
Verhit de vloeibare margarine in een wok met antiaanbaklaag en bak
de wortelreepjes al omscheppend ca. 5 minuten op een halfhoog vuur.
Voeg de ui, knoflook, de Bouillontablet Finesse Tuinkruiden en 2
eetlepels water toe en bak alles al omscheppend 3-4 minuten.
Schep de courgette en de broccoli toe en bak al omscheppend 4
minuten. Schep de spinazie erdoor en laat al omscheppend slinken.
Bestrooi met de peterselie en serveer direct.
TIP:
Bestrooi deze spinazie roerbak met courgette en broccoli voor nog
meer smaak met de geraspte schil van 1 biologische citroen. Liever
met vlees? Serveer deze groenten met een gegrilde biefstuk of
kipfilet. |