150 g
cherrytomaatjes
1 middelgrote rode ui
4-5 bladeren krulsla
1 pak Knorr® Wereldgerechten Libanese Falafel
100 g tomatenketchup
125 ml crème fraîche
260 g kikkererwten (blik, uitgelekt)
4 el plantaardige olie |
Een falafel
recept is te moeilijk? Dit falafel pita recept is eenvoudig te maken
door het gebruik van een pak Knorr Mix voor Libanese falafel. Met de
Wereldgerechten van Knorr is falafel eenvoudig zelf te bereiden en
staan ze in een handomdraai op tafel. Verwarm de oven voor tot
180°C. Was en snijd de tomaten in plakjes. Pel en snijd de uien in
halve ringen en was en scheur de sla. Schep deze ingrediënten door
elkaar.
Voor de Harissasaus: meng de ketchup met twee eetlepels water en de
inhoud van het zakje ‘Harissa' uit het pak Knorr® Wereldgerechten
Libanese Falafel. Voor de knoflookdip: meng de crème fraîche met 3
eetlepels water en de inhoud van het zakje 'Dipsaus'.
Doe de kikkererwten in een grote schaal. Voeg 2 eetlepels water, 2
eetlepels van de olie en de inhoud van het zakje 'Kruidenmix' toe en
prak alles met een vork goed door elkaar.
Maak 12 gelijke ballen van de kikkererwtmix en druk ze iets platter.
Verhit 2 eetlepels olie in een bakpan en bak de falafel 5 minuten
per kant op middelhoog vuur goudbruin.
Verwarm de pitabroodjes 3 minuten in de voorverwarmde oven. Vul elke
pita met een beetje harissasaus, wat salade en falafel. |