1 pak Knorr
Wereldgerecht Argentijnse Beef Chimichurri
350 g rundvleesreepjes
4 eetl. olie
200 g wortelbolletjes
250 g gebroken sperziebonen
125 ml crème fraiche |
Meng de
marinademix uit het pakket met 2 eetlepels olie. Snijd het vlees in
dunne reepjes en schep deze om met de marinade. Laat de smaken 5-10
minuten intrekken.
Kook de sperziebonen en wortelen een minuut of 4 in ruim water met
wat zout. Kook ondertussen ook de rijst uit het pakket volgens de
aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af en roer er 2 minuten
later de crème fraiche door.
Meng in een kommetje de sausmix met 50 ml water en 2 eetlepels olie.
Na 5 minuten nog een keer goed roeren.
Verhit een wok of hapjespan en bak hierin het gemarineerde vlees
(zonder extra olie) op hoog vuur in 2 minuten rondom dicht. Roerbak
dan de sperziebonen en wortel 5 minuten mee.
Strooi de amandelstukjes over het gerecht en serveer met de rijst en
de koude saus. |