Recept 86, Gegrilde courgette met room-basilicumsaus en Italiaanse gehaktballen.

Ingrediėnten voor 4 personen:

500 g rundergehakt
2.5 theel. gedroogde Italiaanse kruiden
2 eetl. tomatenketchup
3 eetl. paneermeel
1 klein ei
5 eetl. vloeibare margarine
800 g voorgekookte aardappelschijfjes
4 kleine of 2 grote courgettes (ca. 600 g samen)
1 zakje Knorr Mix voor Room Basilicumsaus

Bereiding:

Meng het gehakt met 2 theel. Italiaanse kruiden, de tomatenketchup, het paneermeel, ½ theel. peper, ¾ theel. zout en het ei. Draai er 8 ballen van.
Verhit 2 eetl. margarine in een braadpan en bak hierin de gehaktballen rondom bruin. Voeg een ½ kopje heet water toe, schud de pan even heen en weer en laat de gehaktballen met het deksel half op de pan in ca. 15 minuten gaar worden. Geregeld draaien. Bak ondertussen ook de aardappelschijfjes in 2 eetl. margarine lichtbruin. Geregeld omscheppen.
Snijd, terwijl het vlees en de aardappeltjes bakken, de courgettes in de lengte doormidden (grote in vieren). Bestrijk de snijvlakken met een beetje margarine en bestrooi ze met wat Italiaanse kruiden, wat zout en wat peper. Grill ze onder de hete grill of in een hete grillpan in 10-12 minuten tot ze gaar zijn en de snijvlakken bruin. Geregeld keren. Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de gebakken aardappeltjes over 4 borden. Leg de gegrilde courgettes en de gehaktballen erbij. Schep de room-basilicumsaus over de courgette.
VARIATIES:
Je kunt de courgettes vervangen door dunne partjes pompoen of plakken aubergine.

 

Bron: www.knorr.nl