Recept 83, Lasagna met groene groenten.

IngrediŽnten voor 4 personen:

150 g mozzarella
350 g groene asperges
2 courgettes
1 prei
1 kg verse spinazie
1 grote tomaat
3 eetl. vloeibare margarine
2 el bloem
250 ml melk
250 g verse geitenkaas
1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix voor Lasagne
9 lasagnevellen
Extra nodig: ingevette ovenschaal, aluminiumfolie

Bereiding:

Lekker lasagne recept met groene asperges, courgette, prei, spinazie en tomaat. Eenvoudig te maken met een zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix voor Lasagne. Je zult zien iedereen zal smullen van dit heerlijke lenteachtige ovengerecht. Verwarm de oven voor tot 200 įC. Rasp de mozzarella. Snijd de stugge uiteinden van de asperges en snijd de rest in stukjes. Was en snijd de courgettes in plakjes. Was en snijd de prei in ringen. Was de spinazie. Was en snijd de tomaat in plakjes.
Verwarm 2 eetlepels van de margarine in een steelpan en voeg de bloem toe. Kook de bloem al roerende 1 minuut. Temper het vuur en voeg, beetje bij beetje, al roerende de melk toe. Kook de saus ca. 2 minuten en blijf roeren totdat de saus bindt. Neem de pan van het vuur.
Blancheer de asperges 3 min. in ruim kokend water en laat ze uitlekken. Verhit 1 eetlepel van de vloeibare margarine en fruit de prei met de courgette 3-5 minuten. Schep de asperges met de prei, de courgette en de geitenkaas door elkaar. Kook de spinazie met aanhangend water en laat hem al omscheppend in een paar minuten slinken. Roer de inhoud van het zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix voor Lasagne erdoor en kook 2 minuten.
Verdeel de helft van de witte saus over de bodem van de ovenschaal. Leg er 3 pastavellen op. Verdeel het spinaziemengsel erover en dek af met 3 lasagnevellen. Verdeel het geitenkaasmengsel erover en dek af met de rest van de lasagnevellen. Schenk de rest van de witte saus erover en dek af met de plakjes tomaat. Bestrooi met de geraspte mozzarella. Bak de lasagne 30 minuten in de voorverwarmde oven afgedekt met aluminiumfolie. Verwijder het folie en bak de lasagne nog 15 minuten totdat de bovenkant goudbruin is en bubbelt.
TIP:
Voorgekookte lasagnevellen kun je ze droog gebruiken. Gebruik je gewone lasagnevellen dan moet je ze eerst voorkoken volgens de aanwijzingen op de verpakking.

 

Bron: www.knorr.nl