Lekker lasagne
recept met groene asperges, courgette, prei, spinazie en tomaat.
Eenvoudig te maken met een zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix voor
Lasagne. Je zult zien iedereen zal smullen van dit heerlijke
lenteachtige ovengerecht. Verwarm de oven voor tot 200°C. Rasp de
mozzarella. Snijd de stugge uiteinden van de asperges en snijd de
rest in stukjes. Was en snijd de courgettes in plakjes. Was en snijd
de prei in ringen. Was de spinazie. Was en snijd de tomaat in
plakjes.
Verwarm 2 eetlepels van de margarine in een steelpan en voeg de
bloem toe. Kook de bloem al roerende 1 minuut. Temper het vuur en
voeg, beetje bij beetje, al roerende de melk toe. Kook de saus ca. 2
minuten en blijf roeren totdat de saus bindt. Neem de pan van het
vuur.
Blancheer de asperges 3 min. in ruim kokend water en laat ze
uitlekken. Verhit 1 eetlepel van de vloeibare margarine en fruit de
prei met de courgette 3-5 minuten. Schep de asperges met de prei, de
courgette en de geitenkaas door elkaar. Kook de spinazie met
aanhangend water en laat hem al omscheppend in een paar minuten
slinken. Roer de inhoud van het zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix
voor Lasagne erdoor en kook 2 minuten.
Verdeel de helft van de witte saus over de bodem van de ovenschaal.
Leg er 3 pastavellen op. Verdeel het spinaziemengsel erover en dek
af met 3 lasagnevellen. Verdeel het geitenkaasmengsel erover en dek
af met de rest van de lasagnevellen. Schenk de rest van de witte
saus erover en dek af met de plakjes tomaat. Bestrooi met de
geraspte mozzarella. Bak de lasagne 30 minuten in de voorverwarmde
oven afgedekt met aluminiumfolie. Verwijder het folie en bak de
lasagne nog 15 minuten totdat de bovenkant goudbruin is en bubbelt.
TIP:
Voorgekookte lasagnevellen kun je ze droog gebruiken. Gebruik je
gewone lasagnevellen dan moet je ze eerst voorkoken volgens de
aanwijzingen op de verpakking. |