Recept 73, Gehaktballetjes shanghai met peultjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 pak Knorr Wereldgerecht Chinese Beef Shanghai
500 g gemengd gehakt
2 eetlepels vloeibare margarine
150 g peultjes
300 g prei fijn
250 g roma tomaatjes
1 bosje verse koriander
1 pot AtjarTaugé
0.5 zak Kroepoek

Bereiding:

Meng het gehakt met de kruidenmix uit het pakket. Kneed alles goed door en vorm er kleine balletjes van.
Verhit de Becel Vloeibaar in een hapjespan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Schenk er 350 ml koud water bij en roer er de sausmix uit het pakket door. Breng het al roerende aan de kook en laat de gehaktballetjes 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
Halveer de peultjes en schep ze met de prei door de saus. Warm het gerecht nog 2-3 minuten goed door.
Bereid de mie uit het pakket volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de kruidenolie uit het pakket in een wok en roerbak de mie hierin gedurende 1-2 minuten.
Snijd de tomaatjes in vieren. Hak de koriander grof. Giet de Atjar Taugé af en schep deze in een kom om met de tomaat en de helft van de koriander. Schep de rest van de koriander door de gehaktballetjes. Serveer met de mie en de kroepoek.
VARIATIES:
Vervang het gemengd gehakt door kippengehakt.

 

Bron: www.knorr.nl