Recept 64, Tandoori kip met sperziebonen.

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g kipfilet
1 Knorr Wereldgerecht Specials Tandoori Tilapiafilet
250 ml magere yoghurt (naturel)
175 g worteltjes
150 g sperziebonen
1 ui
1 komkommer
1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snipper de ui fijn en snij de worteltjes in kleine stukjes. Meng de inhoud van het zakje ‘Tandoori kruidenpasta’ met 100 ml yoghurt in een kom en roer het tot een glad geheel.
Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een pan en fruit hierin de ui en wortel 2 min. Voeg de 'Biryani rijstmix' en 600 ml water hieraan toe en breng het aan de kook.
Snij de sperziebonen in kleine stukjes. Voeg de kleine stukjes gesneden sperziebonen toe aan de rijst. Laat rijst 20 min. zachtjes doorkoken tot al het water is opgenomen. Af en toe doorroeren.
Verdeel de Tandoori kruidenpasta over de kipfilet. Leg de kipfilet zo plat mogelijk (open in het geval van een dubbelgevouwen kipfilet). Strooi de inhoud van het zakje ‘kokos topping’ over de kipfilet en bak de kipfilet in ca. 20 min. gaar in de voorverwarmde oven.
Schil de komkommer zodra de kipfilet in de oven staat. Halveer de komkommer over de lengte en verwijder het zaad met een lepel. Rasp de komkommer grof en meng het met 150 ml yoghurt en de inhoud van het zakje ‘Raita dressingmix’ in een kom.
Serveer de Tandoori kipfilet met de Biryani rijst en de komkommer Raita apart.

 

Bron: www.knorr.nl