Verwarm de oven
voor op 200°C. Snipper de ui fijn en snij de worteltjes in kleine
stukjes. Meng de inhoud van het zakje ‘Tandoori kruidenpasta’ met
100 ml yoghurt in een kom en roer het tot een glad geheel.
Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een pan en fruit hierin de
ui en wortel 2 min. Voeg de 'Biryani rijstmix' en 600 ml water
hieraan toe en breng het aan de kook.
Snij de sperziebonen in kleine stukjes. Voeg de kleine stukjes
gesneden sperziebonen toe aan de rijst. Laat rijst 20 min. zachtjes
doorkoken tot al het water is opgenomen. Af en toe doorroeren.
Verdeel de Tandoori kruidenpasta over de kipfilet. Leg de kipfilet
zo plat mogelijk (open in het geval van een dubbelgevouwen
kipfilet). Strooi de inhoud van het zakje ‘kokos topping’ over de
kipfilet en bak de kipfilet in ca. 20 min. gaar in de voorverwarmde
oven.
Schil de komkommer zodra de kipfilet in de oven staat. Halveer de
komkommer over de lengte en verwijder het zaad met een lepel. Rasp
de komkommer grof en meng het met 150 ml yoghurt en de inhoud van
het zakje ‘Raita dressingmix’ in een kom.
Serveer de Tandoori kipfilet met de Biryani rijst en de komkommer
Raita apart. |