Recept 51, Mexicaanse burritos.

Ingrediënten voor 4 personen:

300 g kipfilet
1 rode paprika
1 gele paprika
125 ml creme fraiche
100 g geraspte kaas
(vloeibare) margarine

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220ºC. Snij de paprika in reepjes en de kipfilet in blokjes. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels (vloeibare) margarine en bak hierin de kipfilet goudbruin en gaar.
Voeg de paprikareepjes toe en bak deze nog 1 à 2 min mee. Voeg de inhoud van het zakje ‘kruidenmix’ en 100ml water toe aan de kip en paprika en roer goed door. Breng het geheel aan de kook en laat het 2 à 3 min zachtjes doorkoken.
Meng de inhoud van het zakje ‘saus’ met de 125ml crème fraîche en 2 eetlepels waterin een schaaltje. Roer het geheel glad.
Haal de tortilla’s uit de verpakking en verwarm 20 sec. in de magnetron (600 Watt), of verpak de tortilla’s in aluminiumfolie en verwarm 2 min. in een voorverwarmde oven (200C). Bestrijk de warme tortilla’s met ongeveer 1/5 deel van de (crème fraîche) saus, beleg het midden met het kipmengsel en vouw dicht.
Leg de dichtgevouwen tortilla’s in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schaal ca. 8 min. in de voorverwarmde oven. Serveer de Burritos en de rest van de (crème fraîche) saus apart.

 

Bron: www.knorr.nl