Schil de
aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ca. 10 min.
in een laagje water met wat zout gaar. Giet ze af en laat ze
uitdampen.
Snijd de worteltjes schuin in plakjes en breng ze aan de kook in een
flinke laag water met wat zout. Voeg vervolgens de tuinboontjes toe.
Breng het water weer aan de kook. Kook de groenten in ca. 8 min.
gaar. Giet ze af.
Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de
scholfilets om en om in ca. 8 min. bruin en gaar. Bestrooi de schol
met wat zout. Maak ondertussen de vissaus klaar volgens de
aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de krielaardappeltjes en groenten over vier grote borden,
leg de vis ernaast. Schep de saus over de vis. Strooi de kappertjes
erover.
Variaties:
Geef de saus een extra accent door hem te maken met 200 ml water en
50 ml witte port. U kunt de schol vervangen door andere
platvisfilets zoals tong. |