Recept 170, Geroosterde asperges met rauwe ham.

Ingrediënten voor 4 personen:

24 witte asperges
4 tijmtakjes
4 plakjes rauwe ham
5 eetl. vloeibare margarine
450 g krieltjes
1 zakje Knorr Mix voor Saus voor Asperges á 40 g
1 dl witte wijn
2 eieren

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220°C. Kook de eieren hard, pel ze en hak ze fijn.
Schil de asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf. Leg ze 5 minuten in kokend water en laat ze dan uitlekken.
Leg steeds 6 asperges op elkaar. Leg er een takje tijm bij en rol de rauwe ham eromheen. Pak zo alle asperges in. Vet een ovenschaal in met wat vloeibare margarine en leg de bundeltjes asperges erin. Bak ze ongeveer 10 minuten in de oven.
Bak ondertussen in wat vloeibare margarine de krieltjes goudbruin.
Meng de Knorr Mix voor Saus voor Asperges met de witte wijn en 1.5 dl water. Breng dit al roerend aan de kook en laat de saus zo'n 2 minuten zachtjes doorkoken. Neem de pan van het vuur, voeg 2 kneepjes vloeibare margarine toe en roer de saus goed door.
Schenk de aspergesaus over de asperges en bestrooi met het ei. Serveer de geroosterde asperges met rauwe ham met de gebakken krieltjes.

 

Bron: www.knorr.nl