Verwarm de oven
voor tot 140°C (hetelucht). Los de Knorr Bouillontablet Vlees op in
400 ml kokend water. Snijd het rundvlees in dobbelstenen. Pel en
snipper de uien. Verwarm de helft van de olie in de braadpan en
fruit de ui op een heel laag vuur in ca. 10 minuten goudgeel en
glazig. Schep ze uit de pan. Verhit de rest van de olie en bak het
vlees al omscheppend bruin en voeg de uien toe.
Breng het bier in een steelpan aan de kook. Kook het bier tot de
helft in. Roer intussen 2 eetlepels van de bloem met een beetje
water los en schenk het al roerende bij het bier. Schenk het over
het vlees. Leg de deksel op de pan, zet hem in de voorverwarmde oven
en laat het rundvlees in 1½ - 2 uur gaar stoven. Doe het vlees over
in de pastei of ovenschaal en laat het helemaal afkoelen.
Verwarm de oven voor tot 170°C (hetelucht). Leg de plakjes
bladerdeeg op een met bloem bestoven aanrecht versprongen op elkaar
en rol het deeg uit tot een ronde lap van ca. 3 mm dik. Bestrijk de
rand van de schaal met losgeklopt ei. Dek de schaal af met het deeg
en druk de randen goed aan. Snijd de overhangende randjes eraf en
gebruik die om een garnering van blaadjes van te snijden. Plak ze
met een beetje ei op het deeg. Bestrijk de rest van het deeg met ei,
prik met een cocktailprikker wat gaatjes in het deeg en bak de
pastei in ca. 30 minuten goudbruin.
|