Recept 167, Varkenshaas met Parmezaan aardappeltjes en spruitjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g verse spruiten
200 g gekookte tamme kastanjes
450 g varkenshaas
600 g vastkokende aardappelen
50 g fijngeraspte Parmezaanse kaas
50 g polenta
10 g bloem
1 ei
200 g taleggio
125 g magere spekreepjes
3 eetl. vloeibare margarine
1 zakje Knorr Peperroomsaus á 30 g
30 g geroosterde pijnboompitten
Extra nodig: frituurpan met frituurolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180°C. (hetelucht). Maak de spruiten schoon en snijd ze in vieren. Snijd de kastanjes in plakjes. Snijd de varkenshaas in 8 medaillons (mooie dikke plakken) en druk ze met de hand een beetje plat.
Was de aardappelen, snijd ze in parten en kook ze 5 minuten in water met een beetje zout. Meng de Parmezaanse kaas met de polenta, de bloem en 1 theelepel zout. Klop een ei los, haal de aardappelparten door het ei en paneer ze vervolgens met polenta mengsel. Snijd de taleggio in 8 plakjes.
Bak in een droge koekenpan de spekjes uit en laat deze uitlekken op keukenpapier. Verhit in een andere koekenpan 2 eetlepels van de vloeibare margarine en bak hierin de varkensmedaillons goudbruin en rosé, leg op iedere medaillon een plak taleggio en gratineer medaillons 5 minuten in de voorverwarmde oven.
Verhit in een koekenpan 1 eetlepel vloeibare margarine en roerbak hierin de spruitjes en kastanjes en voeg de spekjes toe. Frituur de aardappelparten in de hete olie (180°C.) en bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de pijnboompitten grof.
Verdeel het spruitjesmengsel over de borden en de varkenshaas medaillons over de borden. Leg de aardappelen erbij en schenk de saus erover. Garneer met de gehakte pijnboompitten.

 

Bron: www.knorr.nl