Snijd de kip in
stukjes. Pel en snijd de uien in halve ringen. Schil en snijd de
aardappels in blokjes van ca. 1½ cm. Haal de sperziebonen af en
halveer ze. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
Verhit de vloeibare margarine in een braadpan en bak de kip in ca. 5
minuten al omscheppend bruin. Schep de kip uit de pan. Voeg de ui
aan het bakvet toe en fruit ze op een halfhoog vuur glazig. Voeg de
spekreepjes toe en bak ze 5 minuten mee.
Schep de aardappel, de sperziebonen en de champignons erdoor en bak,
onder regelmatig omscheppen, ca. 10 minuten. Voeg de kip, de inhoud
van het Knorr Bouillonketeltje Groenten en 100 ml water toe. Breng
alles aan de kook, temper het vuur en stoof alles, afgedekt, in ca.
7 minuten gaar.
|