Schil de
asperges met een dunschiller van vlak onder het kopje naar beneden.
Snijd de houtachtige uiteinden (ca. 3 cm) eraf.
Breng in een wijde pan (of in een speciale aspergepan) ruim water
aan de kook met het zout en de suiker. Kook hierin de asperges 10
minuten. Draai dan het vuur uit, leg het deksel op de pan en laat ze
- afhankelijk van hun dikte - 15 tot 20 minuten in het hete water
nagaren.
Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Pel en snipper de uien
grof. Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin
de minikrieltjes met de ui al omscheppend in 10 minuten knapperig en
bruin. Maak de Knorr Saus voor Asperges volgens de aanwijzingen op
de verpakking klaar en roer de fijngehakte basilicum erdoor.
Pel de eieren en halveer ze. Was de sla, maak de bladeren droog en
scheur ze in stukken. Verdeel de sla over grote borden. Leg de
asperges met de kopjes naar één kant op de sla. Schep de
basilicum-aspergesaus erover. Drapeer de plakjes serranoham op de
asperges of ernaast en garneer met de halve eieren en reepjes
zongedroogde tomaat. Serveer de asperges met basilicumsaus en
serranoham met de gebakken aardappeltjes.
|