Recept 109, Perzische kip orzo.

Ingrediënten voor 4 personen:

Een bijzonder gerecht uit de Perzische keuken is de Kip Orzo. Wist je dat Orzo een pastasoort in de vorm van rijst is? Dit gerecht is lekker kruidig en de zoete abrikozen en specerijen zorgen voor een bijzondere smaak.
350 g kipfilet
1 ui
1 courgette
125 g cherrytomaten
40 g tomatenpuree
100 g gedroogde abrikozen
olie

Bereiding:

Snij de ui in halve ringen en de courgette in blokjes. Halveer de cherry tomaten en de abrikozen. Snij vervolgens de kipfilet in blokjes. Meng de tomatenpuree met 1 eetlepel olie en de inhoud van het zakje ‘marinade’ in een kom.
Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak hierin de kipblokjes samen met de ui goudbruin. Zet dan het vuur laag en voeg het tomatenpureemengsel toe en verwarm dit 1 min. mee. Voeg vervolgens 650 ml water samen met de ‘Orzo pasta’ toe en breng het geheel alroerend aan de kook.
Voeg, na 5 min. koken, de gesneden courgette toe en laat het weer 5 min. zachtjes doorkoken. Voeg dan de cherry tomaten en de abrikozen toe en laat het geheel nog 2 min. doorkoken. Het gerecht heeft nu in totaal ca. 12 min. gekookt.
Verhit een andere pan, zonder olie, en rooster hierin de inhoud van het zakje ‘amandelen’ goudbruin. Strooi de geroosterde amandelen over het gerecht.

 

Bron: www.knorr.nl