Recept 106, Kip tajine met bloemkool.

IngrediŽnten voor 4 personen:

1 Knorr Wereldgerecht Marokkaanse Kip Tajine
350 g kipfilet
1 kleine bloemkool
1 courgette (ŗ 200 g)
1 ui
olie
175 ml water

Bereiding:

Snij de kipfilet in blokjes. Meng in een grote kom de inhoud van het zakje 'marinade' met 2 eetlepels olie en voeg hier de kipfilet aan toe. Roer het geheel goed door elkaar en laat 10 minuten marineren. Snipper de ui grof en snij de bloemkool in roosjes en de courgette in stukjes. Kook de bloemkool 5 min. voor.
Verhit een hapjespan of wok zonder olie en bak hierin de gemarineerde kipblokjes goudbruin en gaar. Voeg vervolgens de gesneden groenten toe en bak ze nog 4 ŗ 5 minuten mee.
Voeg de inhoud van het zakje 'saus' en vervolgens 175 ml water toe aan de kipfilet. Breng het geheel al roerend aan de kook. Doe vervolgens de deksel op de pan en laat het op een laag vuur 10 minuten zachtjes stoven.
Breng in een pan 300 ml water aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg de inhoud van het zakje 'couscous met rozijnen' en 1 eetlepel olie toe en roer het goed door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat de couscous ca. 5 minuten staan, totdat al het water opgenomen is.
Serveer de saus over de couscous.
VARIATIETIP:
Probeer bloemkool eens in combinatie met de Marokkaanse keuken; vervang de wortels door bloemkoolroosjes. Snijd 1 kleine bloemkool in roosjes en kook deze 5 min. voor, voeg ze vervolgens toe met de rest van de gesneden groenten.

 

Bron: www.knorr.nl