Recept 105, Vegetarische risotto met paddenstoelen.

Ingrediënten voor 4 personen:

Deze risotto met paddenstoelen smaakt altijd! En Risotto maken is een gezellige bezigheid. De risotto pruttelt en tijdens het roeren kun je lekker kletsen met iedereen die in de keuken is.
10 g gedroogd eekhoorntjesbrood (paddenstoelen)
2 sjalotten
250 g gemengde paddenstoelen
1 Knorr Bouillonketeltje Groenten
2 eetlepels olijfolie
250 g risottorijst (Arborio of Carnaroli)
150 ml droge witte wijn
30 g geraspte Parmezaanse kaas
1 eetl. verse peterselie

Bereiding:

Week het eekhoorntjesbrood ca. 10 minuten in lauw water. Pel en snipper de sjalotjes. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes of stukjes. Giet het eekhoorntjesbrood af en hak ze fijn. Breng 750 ml water met het Knorr Bouillonketeltje Groenten aan de kook en houd de bouillon op een laag vuur tegen de kook aan.
Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de sjalotten en het eekhoorntjesbrood ca. 2 minuten op een halfhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend gedurende 1 minuut mee totdat de korrels glazig zien. Voeg de wijn toe en breng het mengsel opnieuw aan de kook. Voeg telkens een paar soeplepels bouillon aan de risotto toe en breng al roerende aan de kook. Voeg de volgende hoeveelheid bouillon pas toe als de vorige geheel is opgenomen. Ga door totdat alle bouillon is opgebruikt. De risotto is klaar wanneer hij beetgaar is.
Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de gemengde paddenstoelen al omscheppend bruin. Voeg de gemengde paddenstoelen aan de risotto toe en roer goed om. Voeg peper naar smaak toe en schep de Parmezaanse kaas en peterselie erdoor. Serveer direct.
Tip:
Risotto kan met heel veel groenten bereid worden. Kies je favoriete groente en maak telkens weer een andere variant. Voeg bijvoorbeeld eens stukjes gekookte groene asperges aan deze vegetarische risotto met paddenstoelen toe.

 

Bron: www.knorr.nl