Recept 1, Tartaartjes met mosterd en spruitjes met kaassaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg aardappelen
750 g kleine spruitjes
4 tartaartjes
2 theel. mosterd
3 eetl. Blue Band vloeibaar
1 zakje Knorr Kaassaus

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ca. 20 min. in een laagje water met wat zout gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen.
Maak de spruitjes schoon. Kook ze in 5-8 min. in ruim kokend water met wat zout beetgaar. Giet ze af.
Bestrooi de tartaartjes met zout en peper. Bestrijk ze met een beetje mosterd. Verhit de Blue Band vloeibaar in een koekenpan. Bak hierin op een matig vuur in ca. 6-8 min. de tartaartjes aan beide kanten bruin en van binnen rosé.
Maak de kaassaus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de aardappelen en de spuitjes over vier grote borden, leg het vlees ernaast. Schep de saus over de spruitjes.
Variaties:
Geroosterde hazelnoten smaken heerlijk bij de spruitjes met kaassaus. Hak ze eerst een beetje fijn.

Bron: www.knorr.nl