Recept 7, Thaise groene curry.

Ingrediënten voor 2 personen:

200 g kipfilet
1 middelgrote ui
1 rode paprika
150 g sugarsnaps of sperziebonen
1 pak Knorr Wereldspecials Groene Curry á 169 g
300 ml vetarme kokosmelk
2 eetl. zonnebloemolie

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes van ca. 2 cm. Pel en snijd de ui in dunne partjes. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Haal de sugarsnaps of de sperziebonen af (blancheer de sperziebonen 5 min.). Kook de basmatirijst (D) uit het pak volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit intussen een braadpan, voeg de olie toe en roerbak de kip in ca. 2 min. lichtbruin. Voeg de ui en de paprika toe en bak ze 1 min. mee.
Temper het vuur en voeg de sugarsnaps (of de sperziebonen), de inhoud van het zakje ‘currypasta’ (A) uit het pak Knorr Wereldspecials Thaise Groene Curry en de kokosmelk toe. Schep alles goed om en breng het aan de kook. Temper het vuur, voeg de inhoud van het zakje 'kruidenmix’ (C) en ‘chilipeper’ (B) naar smaak toe en laat 2-3 min. zachtjes sudderen. Serveer met de rijst.

      

Bron: www.knorr.nl