Snipper de ui
grof, snij de tomaten in blokjes en de paprika’s in dunne reepjes.
Maak de sperziebonen schoon en kook ze ca. 5 min. voor. Snij al
laatste de kipfilet in reepjes.
Meng de marinademix met 2 eetl. olie in een kom en voeg de
kipreepjes hieraan toe. Laat de kipreepjes ca. 15 min. marineren.
Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook hierin de
Basmatirijst ca. 12 min. Giet de rijst af en laat ‘m even uitdampen
(roer goed om).
Verhit ondertussen 1 eetl. olie in een koekenpan en bak hierin de
kipreepjes goudbruin en gaar. Haal de reepjes vervolgens uit de pan
en houd ze warm op een bord afgedekt met aluminiumfolie.
Zet de koekenpan terug op het vuur, verhit weer 1 eetl. olie en bak
nu de ui en tomatenblokjes ca. 4 min. Voeg dan de paprikareepjes, de
sperziebonen, de kruidenmix en 150 ml water toe en breng het geheel
al roerend aan de kook. Laat het ca. 3 min. zachtjes doorkoken.
Voeg al laatste de kipreepjes toe en verwarm het geheel nog ca. 3
min. Serveer de kip Jalfrezi met de Basmatirijst.
|