Recept 41, Pittige couscous met tofu en groenten.

Ingrediënten voor 3 personen:

1 rode ui
1 kleine rode paprika
1 kleine gele paprika
200 g courgette
2 el olijfolie
1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Pittige Couscous á 64 g
250 g kikkererwten in blik
150 g tofu
50 ml sojayoghurt
½ bosje verse platte peterselie
½ bosje bieslook
3 takjes verse oregano
1 theel. citroensap
extra nodig: staafmixer

Bereiding:

Pel en snipper de ui. Maak de paprika’s en de courgette schoon en snijd ze in blokjes. Spoel de kikkererwten in een zeef af en laat ze uitlekken. Snijd de tofu in stukjes. Was en droog de verse kruiden. Pluk de blaadjes peterselie en oregano van de steeltjes en hak ze fijn. Knip het bieslook fijn.
Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de ui, de paprika en de courgette, al omscheppend ca. 5 minuten. Voeg 300 ml koud water en het zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Pittige Couscous toe en schep alles goed om. Breng pittige couscous al roerende aan de kook. Voeg de kikkererwten toe. Kook alles ca. 5 minuten met de deksel op de pan. Roer tussentijds eenmaal om.
Doe de tofu in een hoge kom. Pureer voor de saus de tofu met sojayoghurt. Breng de saus op smaak met de kruiden, zout, peper en het citroensap. Serveer de dipsaus bij de pittige couscous met tofu en groenten.

      

Bron: www.knorr.nl