Recept 35, Sojaballetjes in tomatensaus.

Ingrediënten voor 3 personen:

100 g soja korrels (lecithine granulaat)
1 ui
1 teentje knoflook
250 g kerstomaatjes
2 eetl. plantaardige olie
40 g paneermeel
1 eetl. maizena
1 eetl. mosterd
1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Spaghetti Bolognese à 43 g
100 ml sojaroom

Bereiding:

Overgiet de soja korrels volgens de instructies op de verpakking met kokend water. Laat ze vervolgens uitlekken. Pel en snipper de ui en knoflook. Was en halveer de kerstomaatjes.
Verhit ½ eetlepel olie en fruit de ui met de knoflook al omscheppend in ca. 3 minuten goudgeel en glazig. Schep het door de gewelde soja korrels. Voeg 3 theelepels van de mix voor Knorr Natuurlijk Lekker! Spaghetti Bolognese toe en voeg het paneermeel, de maïzena en de mosterd toe. Meng alles goed en rol balletjes van het mengsel.
Verhit de rest van de olie in een pan en bak de sojaballetjes in ca. 10 minuten op een halfhoog vuur bruin. Neem ze uit de pan. Schenk 200 ml koud water en sojaroom in de pan. Voeg de resterende mix voor Knorr Natuurlijk Lekker! Spaghetti Bolognese toe en breng al roerend aan de kook.
Schep de kerstomaatjes en de sojaballetjes door de saus en laat alles nog 5 minuten met de deksel op de pan, op een laag vuur zachtjes koken.

      

Bron: www.knorr.nl