Recept 32, Romige pasta met courgette.

Ingrediënten voor 3 personen:

350 g dunne courgettes
250 g volkoren spaghetti
2 eetl. koolzaadolie
1 zakje Knorr Roomsaus á 46 g
50 ml magere yoghurt naturel, op kamertemperatuur
50 g geraspte belegen kaas
2 takjes verse basilicum om te garneren

Bereiding:

Was de courgettes en snijd ze in de lengte, met een dunschiller, in dunne lange plakjes. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar. Giet de pasta in een vergiet af en laat hem uitlekken.
Verhit de koolzaadolie in een grote pan en bak de courgette plakken ca. 2-3 minuten. Laat ze op keukenpapier uitlekken en bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
Klop de inhoud van het zakje Knorr mix voor Roomsaus met een garde door 250 ml koud water en breng de saus al roerende aan de kook. Kook op een laag vuur ca. 1 minuut. Neem de pan van het vuur en roer de yoghurt erdoor.
Meng de pasta, de courgetteplakken en roomsaus in een voorverwarmde schaal. Bestrooi met de geraspte kaas en de basilicumblaadjes. Serveer direct.

      

Bron: www.knorr.nl