Schil de
asperges. Breek of snijd het onderste stugge stukje van de asperges
(2-3 cm). Snijd de asperges in schuine stukjes van ca. 3 cm. Haal de
peultjes af, was ze en laat ze goed uitlekken. Snijd de kipfilet in
reepjes. Schil de gember en snijd of rasp hem fijn.
Verhit 1 eetlepel van de margarine in een wok of hapjespan. Voeg de
stukjes asperges toe en roerbak ze ongeveer 8 minuten. Bak de
peultjes al omscheppend 5 minuten mee. Schep alles uit de wok op een
bord. Verhit de rest van de margarine en roerbak de kipfiletreepjes
2-3 minuten in het bakvet en schep ze uit de wok.
Bak de gember 1 minuut op een halfhoog vuur in de wok of hapjespan.
Schenk de kokosmelk erbij en voeg 250 ml koud water en de inhoud van
het zakje Knorr Botersaus met een Vleugje Citroen toe. Breng de saus
al roerende aan de kook en kook 1 minuut op een laag vuur door. Voeg
de kipfilet, de gebakken groenten en witte peper naar smaak toe en
warm alles al omscheppend 1-2 minuten goed door. Garneer met de
koriander. Lekker met mihoen.
|