Verwarm de oven
tot 210°C. Haal de sperziebonen af en verwijder het klokhuis uit de
appel en snijd de parten in blokjes.
Bak het gehakt rul in een hapjespan of wok. Voeg de inhoud van het
zakje ‘Kruidenmix’ uit het pak Knorr Wereldgerechten Zuid-Afrikaanse
Bobotie en de sperziebonen toe en bak ze 5 minuten mee.
Voeg de inhoud van het zakje ‘Saus’ uit het pak, 300 ml koud water
en de crème fraîche toe. Breng alles al roerende aan de kook en laat
het 3 minuten zachtjes doorkoken. Voeg als laatste de appelblokjes
toe en warm ze 1 minuut mee.
Doe het mengsel over in de ovenschaal en laat de bobotie in de
voorverwarmde oven in 14-16 minuten lichtbruin worden. Kook intussen
de rijst uit het pak in ruim water in circa 10 minuten gaar. Giet de
rijst af en laat deze uitlekken. Roer even door en serveer met de
bobotie.
|