Recept 23, Bobotie met sperziebonen.

Ingrediënten voor 3 personen:

350 g sperziebonen
1 groene appel
350 g rundergehakt
1 pak Knorr Wereldgerecht Zuid-Afrikaanse Bobotie á 318 g
125 ml crème fraîche
Extra nodig: ingevette ovenschaal

Bereiding:

Verwarm de oven tot 210°C. Haal de sperziebonen af en verwijder het klokhuis uit de appel en snijd de parten in blokjes.
Bak het gehakt rul in een hapjespan of wok. Voeg de inhoud van het zakje ‘Kruidenmix’ uit het pak Knorr Wereldgerechten Zuid-Afrikaanse Bobotie en de sperziebonen toe en bak ze 5 minuten mee.
Voeg de inhoud van het zakje ‘Saus’ uit het pak, 300 ml koud water en de crème fraîche toe. Breng alles al roerende aan de kook en laat het 3 minuten zachtjes doorkoken. Voeg als laatste de appelblokjes toe en warm ze 1 minuut mee.
Doe het mengsel over in de ovenschaal en laat de bobotie in de voorverwarmde oven in 14-16 minuten lichtbruin worden. Kook intussen de rijst uit het pak in ruim water in circa 10 minuten gaar. Giet de rijst af en laat deze uitlekken. Roer even door en serveer met de bobotie.

      

Bron: www.knorr.nl