Recept 12, Italiaanse Risotto met lekker veel groenten.

Ingrediënten voor 2 personen:

1 pak Knorr Wereldgerecht Italiaanse Risotto á 264 g
300 g kipfilet
250 g champignons
1 courgette
1 ui
1 broccoli

Bereiding:

Snij de kipfilet in blokjes. Meng de marinademix met 3 el olie in een kom en voeg de kipblokjes hieraan toe. Laat de kip ca. 10 min. marineren. Snij de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes ca. 8 min. voor. Maak de champignons schoon en snij ze in vieren. Snipper de ui en snij de courgette in blokjes.
Verhit een hapjespan of wok en bak hierin de gemarineerde kipblokjes goudbruin en gaar. Voeg de ui, champignons en de courgette toe en bak deze 2 min. mee.
Voeg als eerste de kruidenmix, vervolgens 500 ml water en als laatste de rijst toe aan de kipblokjes. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het ca. 17 min. zachtjes doorkoken (roer af en toe door) totdat het vocht bijna is opgenomen.
Schep de broccoliroosjes door de risotto en neem de pan van het vuur. Roer het geheel goed door elkaar en laat het nog 2 à 3 min. staan. De rijst hoort bij het serveren nog een beetje nat te zijn.

        

Bron: www.knorr.nl