1 eetlepel olie
425 g zwarte bonen in blik, afgespoeld en uitgelekt
200 g maïs, afgespoeld en uitgelekt
1 rode paprika, in reepjes
1 gele paprika, in reepjes
1 pak Knorr Wereldgerecht Mexicaanse Burritos à 223 g
125 ml crème fraîche of zure room
100 g geraspte belegen kaas
extra nodig: ingevette ovenschaal |
Verwarm de oven
voor tot 220°C. Verhit de olie in een braadpan en voeg de zwarte
bonen en maïs toe. Schep de paprika erdoor en bak alles al
omscheppend 1-2 minuten. Voeg de inhoud van het zakje Knorr
‘kruidenmix’ en 100 ml water toe. Roer goed en laat alles 2-3
minuten sudderen. Roer de ‘sausmix’ met de crème fraîche of zure
room en 2 eetlepels water door elkaar.
Haal de tortilla’s uit de verpakking en verwarm ze 20 seconden in de
magnetron (600 Watt), of verpak de tortilla’s in aluminium folie en
verwarm ze 2 minuten in een voorverwarmde oven (220°C). Bestrijk de
warme tortilla's met een beetje van de zure roomsaus, verdeel de
groenten over het midden en rol de tortilla's op.
Leg de tortilla's in de ovenschaal en bestrooi ze met de geraspte
kaas. Laat de tortilla’s in 8 minuten in de voorverwarmde oven
gratineren. Serveer de burrito’s met de rest van de saus.
|