Recept 95, Pasta met groene asperges.

Ingrediënten voor 4 personen:

3 teentjes knoflook
350 g groene asperges
2 Knorr Bouillonketeltjes Groenten
300 g fettucine pasta
400 g tomatenblokjes in blik
200 g verse spinazie
200 g diepvries tuinerwten
100 g feta

Bereiding:

Pasta recept met groene asperges. Pasta gekookt in een Knorr tomatenbouillon en heerlijke frisgroene asperges. Met zo’n gerecht zet je de lente op tafel en maak je iedereen blij. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Breek het onderste stugge stukje (ca. 3 cm) van de asperges en schil zo nodig het onderste gedeelte van de asperges. Snijd de asperges in stukjes. Roer de inhoud van het Knorr Bouillonketeltjes Groenten door 500 ml water.
Voeg de fettucine, de tomatenblokjes toe en breng alles aan de kook. Kook de pasta, zonder deksel op de pan, 8 minuten en roer tijdens het koken enkele malen om.
Voeg de spinazie, tuinerwtjes en groene asperges toe en kook nog 3 minuten. Verkruimel de feta erboven en serveer direct.
TIP:
Garneer deze pasta met groene asperges met in stukjes gescheurde blaadjes basilicum of gehakte tijmblaadjes. Voeg ook eens 75 g ontpitte zwarte olijven toe.

 

Bron: www.knorr.nl