Recept 66, Gewokte kip met sperziebonen, aubergine, kerstomaatjes en pijnboompitten.

Ingrediënten voor 4 personen:

200 g gebroken sperziebonen
2 eetl. pijnboompitjes
2 kleine rode uien
1 kleine aubergine
150 g kerstomaatjes
2 takjes peterselie
400 g kipfilet
3 eetl. Vloeibare margarine
1 Knorr Bouillonketeltje Kip
Allesbinder

Bereiding:

Kook de sperziebonen in een laag kokend water 5 minuten. Afgieten, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan lichtbruin. Laten afkoelen op een bordje.
Pel en snijd de uien in reepjes. Snijd de aubergine in kleine blokjes van ca. 1½ cm.
Halveer de kerstomaatjes.
Hak de peterselie fijn en snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Verhit de vloeibare margarine in een wok op het hoogste vuur en roerbak hierin de stukjes kip 5 minuten. Voeg de ui en stukjes aubergine toe en roerbak ze 3 minuten mee.
Voeg de boontjes en de tomaatjes toe en wok nog 2 minuten.
Voeg het bouillonketeltje aan het kip-groentemengsel toe en laat het smelten.
Schenk er 500 ml warm water bij en breng het aan de kook.
Roer er direct 2-3 eetl. Allesbinder door en warm alles nog een minuutje door.
Voeg peper naar smaak toe.
Strooi de pijnboompitten en peterselie erover.
SERVEER TIPS:
Serveer met rijst, aardappelpuree of pasta

 

Bron: www.knorr.nl