Recept 50, Gebakken scholfilet met kappertjes en vissaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg geschrapte krielaardappeltjes
300 g geschrapte worteltjes
300 g tuinboontjes (diepvries)
4 eetl. Blue Band vloeibaar
4 scholfilets
2 eetl. kappertjes
1 zakje Knorr Vissaus

Bereiding:

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ca. 10 min. in een laagje water met wat zout gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen.
Snijd de worteltjes schuin in plakjes en breng ze aan de kook in een flinke laag water met wat zout. Voeg vervolgens de tuinboontjes toe. Breng het water weer aan de kook. Kook de groenten in ca. 8 min. gaar. Giet ze af.
Verhit de vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin de scholfilets om en om in ca. 8 min. bruin en gaar. Bestrooi de schol met wat zout. Maak ondertussen de vissaus klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de krielaardappeltjes en groenten over vier grote borden, leg de vis ernaast. Schep de saus over de vis. Strooi de kappertjes erover.
Variaties:
Geef de saus een extra accent door hem te maken met 200 ml water en 50 ml witte port. U kunt de schol vervangen door andere platvisfilets zoals tong.

 

Bron: www.knorr.nl