Recept 119, Snelle vis en chorizo stoof.

Ingrediënten voor 4 personen:

Dit vis recept van kabeljauw met chorizo zit boordevol smaak. Zo’n eenvoudige gerecht met kabeljauw of tong en chorizo zal bij iedereen aan tafel in de smaak vallen. Deze snelle stoofschotel is heerlijk voor op een doordeweekse dag.
2 preien
500 g aardappelen
500 g kabeljauwfilet
250 g chorizoworst
1 eetlepel vloeibare margarine
400 g tomatenblokjes (blik)
1 zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix voor Spaghetti Bolognese
2 eetlepels fijngehakte verse tijm

Bereiding:

Maak de preien schoon en snijd ze in ringen. Schil en snijd de aardappelen in stukjes. Snijd de kabeljauw in stukjes en de chorizo in dunne plakjes.
Verhit de vloeibare margarine en bak de chorizo ca. 2 minuten al omscheppend. Voeg de prei toe en bak 4-5 minuten al omscheppend mee totdat de prei zacht is. Voeg de aardappelen, de tomatenblokjes, de inhoud van het zakje Knorr Natuurlijk Lekker! Mix voor Spaghetti Bolognese en 300 ml water toe. Breng alles aan de kook, temper het vuur en laat de aardappelen in ca. 10 minuten gaar stoven.
Voeg de kabeljauw toe en kook in ca. 5 minuten gaar. Schep de tijm erdoor.
TIP:
Voeg aan deze snelle vis en chorizo stoof crème fraîche of melk toe voor een meer romiger gerecht.
VARIATIETIP:
Vervang de vis in deze snelle vis en chorizo stoof eens door kipfilet.

 

Bron: www.knorr.nl