Recept 118, Sperziebonen met Hollandse gehaktschotel.

Ingrediënten voor 4 personen:

Knorr mix voor Hollandse Gehaktschotel
350 g gehakt
300 g sperziebonen
800 g aardappelen
1 ui
3 paprika's

Bereiding:

Snijd 300g sperzieboontjes in stukjes, bak ze kort in vloeibare margarine en voeg dan water toe om ze 5 min. te laten smoren.
Laat 3 fijngesneden paprika’s 5 min. mee smoren en kook ondertussen 800g aardappelen gaar.
Verhit 2 eetlepels vloeibare margarine in een hapjespan, bak hierin 350 g gehakt rul en roerbak 1 gesneden ui enkele minuten mee.
Voeg dan de inhoud van de Mix voor Hollandse Gehaktschotel en 350 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het 2-3 min zachtjes koken.
Voeg dan de sperzieboontjes en paprika’s toe en laat deze een paar min meekoken. Serveer met de gekookte aardappelen.
VARIATIETIP:
Probeer Geovanna's Hollandse Gehaktschotel met sperziebonen eens! Ze verving de wortel en champignons door 300 g sperziebonen, 1 ui en 3 paprika's.

 

Bron: www.knorr.nl