Recept 113, Amandelflensjes gevuld met prei, tomaatjes en ham, met roomsaus.

IngrediŽnten voor 4 personen:

200 g bloem
2 eieren
6 dl melk
50 g amandelschaafsel
4 eetl. vloeibare margarine
12 zongedroogde tomaatjes
600 g gesneden prei
75 g hamreepjes
1 zakje Knorr Mix voor Roomsaus

Bereiding:

Roer een glad beslag van de bloem, wat zout, de eieren en de melk. Roer het amandelschaafsel erdoor.
Verwarm een klein scheutje margarine in een middelgrote koekenpan. Schep 1/12 van het beslag in de pan en bak er een flensje van dat aan beide kanten lichtbruin is. Laat op een bord glijden, houd warm onder aluminiumfolie en bak zo nog 11 flensjes.
Snijd ondertussen de tomaatjes in reepjes. Verhit in een wok een beetje margarine en roerbak hierin de prei in ca. 5 minuten gaar. Voeg de reepjes tomaat en ham toe, warm goed door en breng verder op smaak met wat peper en zout.
Maak de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel aan tafel de roergebakken prei over de warme flensjes, schep er een lepel roomsaus over en klap ze dubbel.
SERVEER TIPS:
Lekker met een groene salade met een frisse vinaigrette.

 

Bron: www.knorr.nl