Recept 111, Zalm en aardappel Hollandaise uit de oven.

Ingrediënten voor 4 personen:

Zalm en aardappel oven gerecht maken? Met dit recept aardappel met vis en Hollandaisesaus.
Romig zachte Knorr Hollandaisesaus leent zich uitstekend om een heerlijke ovenschotel met vis en aardappel te maken. Maak de visschotel naar eigen keuze met zalmfilet of witvisfilet.
4 grote kruimige aardappels
3 eetl. Blue Band Iedere Dag
50 ml halfvolle melk of crème fraîche light
600 g zalmfilet of witvisfilet naar keuze
1 zakje Knorr Hollandaisesaus
1 eetl. citroensap
0.5 theel. versgemalen peper
4 eetl. fijngehakte dille of peterselie
Extra nodig: ovenschaal

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200°C. Schil en snijd de aardappels elk in 4 parten. Kook de aardappels in water in 10-15 minuten gaar en giet ze af. Pureer ze met 2 eetlepels van de Blue band Iedere Dag en de melk of de crème fraîche.
Kook intussen de zalm 5 minuten in kokend water, schep de vis met een schuimspaan uit het water en verdeel de vis in stukjes. Bereid de Knorr Hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pan van het vuur en roer het citroensap, de peper en de dille of peterselie erdoor.
Vet de ovenschaal in met Blue Band Iedere Dag, verdeel de zalm over de bodem van de schaal en schenk de Knorr Hollandaisesaus erover. Verdeel de aardappelpuree over de saus. Bak de vis en aardappel ovenschotel in ca. 25 minuten of totdat de aardappelpuree lichtbruin is.
Tip:
Vervang de zalmfilet in deze zalm en aardappel Hollandaise uit de oven eens door kabeljauw, tilapia of tongfilet.
Voeg ook eens gestoomde groenten als bloemkool of broccoli aan de vis toe.
In plaats van aardappelpuree kun je ook geraspte aardappels over de saus verdelen.
Vervang de dille of peterselie eens door dragon.

 

Bron: www.knorr.nl