In de schijnwerpers de...

Recept 87, Chinees Varkensvlees.

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g varkensvlees  2 tenen knoflook 1,5 theel. chinese kruiden (5-kruidenpoeder)  1,5 theel. zout  6 eetl. sherry  6 eetl. sojasaus  1 grote ui  1/2 blikje bamboespruiten 1 blik papaja  3 bolletjes stemgember  100 g champignons (vers)  100 g tauge

Bereiding:

Calorie-arm. Een gerecht dat volkomen zonder vet wordt gemaakt en ook nog voortreffelijk smaakt.
Voorbereiding
Romertopf, ook het deksel, voor het gebruik 10 minuten onder water zetten en laten uitlekken.

Bereidingswijze:
Het vlees in smalle reepjes snijden. De ui in halve ringen snijden. Champignons schoonvegen en in niet te dunne plakjes snijden. Dit alles met de chinese kruiden, zout, knoflook uit de pers, sherry, sojasaus goed dooreen gemengd in de uitgelekte Romertopf leggen. Zet de Romertopf met het deksel erop in de KOUDE oven, stel deze in op gasstand 5 (220?C) en ? 30 minuten laten trekken. Intussen de bamboespruiten in smalle repen snijden, de gember klein snijden, maar nog beter is het de gember ook door de knoflookpers te doen, je hebt dan nog meer smaak van de gember. De papaja uit laten lekken.

Na 30 minuten deze ingredienten toevoegen bij het vleesmengsel. Deksel op de Romertopf doen en terug in de oven zetten en nog 70 minuten laten staan. Na 40 minuten kan de oven terug op gasstand 3 (180?C) Neem de laatste 15 minuten de deksel eraf, zodat het vlees kleur kan krijgen.
Serveertips
Serveren met goed drooggekookte rijst en een koel glas bier.