Recept 26, Tompouce van kletskoppen met roze mangomousse. |
Ingrediënten voor 4 personen: |
3 blaadjes witte gelatine, 2 blaadjes rode gelatine, 3 grote rijpe mango's, 1 dl water, 75 g suiker, zout, peper, 1 dl citroenjenever, 1 eetl. fijngesneden verse dragon, 1 dl Bulgaarse yoghurt, 2 dl stijfgeklopte slagroom, 12 kletskoppen, poedersuiker, eventueel enkele frambozen of aardbeien |
Bereiding: |
Week de gelatine
10 min in ruim koud water. Schil de mangos. Snij er 2 in stukken en
1 in dunne partjes. Breng de 2 in stukken gesneden mangos aan de
kook in het water met de suiker en wat zout en peper. Laat 5 min.
zachtjes koken. Pureer de mangos. Verhit de citroenjenever en los
hierin - van het vuur af - de uitgeknepen gelatineblaadjes op. Roer
het gelatinemengsel door de mangomousse samen met de fijngesneden
dragon, de yoghurt en de stijfgeklopte slagroom. Schep het mengsel
in een spuitzak en laat 1 uur rusten in de koelkast. |
|