Was de struikjes
witlof, laat ze uitlekken, snijd met een scherp mesje het bittere
gedeelte weg en leg de struikjes in de natgemaakte Römertopf.
Vermeng de bouillon met het citroensap, peper en zout en giet dit
over de witlof.
Leg het deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de
oven in op 220ºC. en stoof de witlof in ± 30 minuten gaar en zacht.
Geef deze schotel met aardappelpuree en rolletjes gekookte ham.
Variaties:
Vermeng 1 kop (zure) room met 1 kop geraspte kaas en giet dit
mengsel over de witlof.
Of: Maak de saus pikant af met kerrie.
Of: Bestrooi de witlof ruim met gehakte rauwe ham.
Of: Geef de gare witlof een bruin korstje.
Witlof met ham:
Wikkel ieder struikje witlof voor het gaar stoven in een schijfje
gekookte ham.
Bind de saus met geraspte kaas. |