Pers 2 dl sap
uit 1.5 … 2 pompelmoezen. Week de gelatineblaadjes. Als ze soepel
zijn, laat u ze uitlekken en
smelt u ze in een steelpannetje. Opgelet, niet laten koken. Voeg het
pompelmoessap en de triple sec toe en roer goed.
Klop de eiwitten met de bloemsuiker tot schuim. Voeg al deze
componenten en de zure room samen en spatel ze door elkaar.
Spoel 4 kleine soufflépotjes om met koud water en verdeel er de
bavarois in. Laat ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.
Breek de chocolade in stukjes, doe ze in een pannetje met het water
en de suiker en smelt tot een zacht sausje.
Laat afkoelen. Schil de resterende pompelmoes tot op het vruchtvlees
en snijd de partjes
tussen de vliesjes uit. Lepel een vlekje chocolade over 4 borden.
Plaats de potjes bavarois
enkele seconden in een warmwaterbad, maak ze los met een mesje en
stort ze op de borden.
Versier met een blaadje citroenmelisse en een waaiertje van 2 … 3
partjes pompelmoes. |