Pel de uien en snijd ze
in ringen.
Pel en snipper de knoflook.
Snijd de runderlappen in reepjes, bestrooi ze met zout en peper.
Verwarm de boter in een braadpan tot hij niet meer schuimt en bak
het vlees
hierin aan.
Voeg de spekblokjes en de uien toe en bak deze even mee.
Blus af met de wijn.
Voeg de vleesbouillon, de tijm, het laurierblad en de knoflook toe
en laat
het vlees op laag vuur 2 uur sudderen.
Voeg de champignons toe en laat nog een halfuurtje doorgaren.
Kneed de boter met de bloem goed door elkaar en roer deze beurre
manié beetje
bij beetje door het stoofpotje tot dit voldoende is gebonden.
Roer er voor het opdienen wat verse peterselie door en serveer met
gestoomde
aardappelen en snijboontjes.
Het bourgondische leven heeft mij altijd erg aangetrokken. Alles in
overvloed.
Hele varkens op een schaal met een appel in de bek, vissen in hun
geheel
bereid, grote kroezen wijn en pullen bier en gewoon lekker met je
handen eten
aan lange houten tafels. De ingrediënten worden altijd lekker grof
gehouden,
zodat je de pure smaken nog goed kunt terugvinden. Als ik ooit eens
een
restaurant begin, zal het in die stijl zijn.
Echt genieten van de geneugten des levens! |