Verwijder het
kroontje van de aubergines, was ze en snijd het vruchtvlees in
blokjes.
Leg die naast elkaar op één of twee snijplanken en bestrooi ze met
grof zout.
Leg de plank(en) schuin, zodat het uittredend vocht kan weglopen.
Laat ze 1 uur uitlekken.
Spoel ze grondig met koud water en dep ze goed met keukenpapier
droog.
Pel de knoflookteentjes en snijd ze in plakjes.
Fruit ze in hete olie glazig, voeg de aubergines toe en laat ze
onder regelmatig roeren 5 minuten stoven.
Dompel intussen de tomaten 10 tellen in kokend water, pel ze,
verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Voeg die bij de aubergines, kruid met peper en zout en laat onder
regelmatig omscheppen 15-20 minuten stoven.
Kook intussen de macaroni in water met wat zout beetgaar en giet af.
Verdeel de macaroni met een bodempje kookwater over de borden en
schep er de saus op.
Bestrooi met gesnipperde basilicum. |