Heerlijk krokant
knapperige aardappels met een goudbruine glans. Succes gegarandeerd!
1 kg bloemige aardappels, ½ theelepel rozemarijn, 3 eetlepels lichte
olijf- of zonnebloemolie, ½ theelepel paprikapoeder, zeezout,
versgemalen peper |
Verwarm de oven voor op
190ºC. Was of borstel de aardappels en snijd ze in grote stukken.
Doe ze in een grote pan met kokend water met wat zout. Voeg wat zout
toe en roer goed door elkaar. Breng het water weer aan de kook, leg
het deksel op de pan en laat de aardappels 4 minuten zachtjes koken.
Niet langer want anders worden ze te gaar en gaan brokkelen.
Doe de olie in een bakblik en zet alvast 5 minuten in de over om
door te warmen. Schep de aardappels in een zeef of ijzeren vergiet
en schud even voorzichtig heen en weer zodat de buitenkant wat ruwer
wordt. Hierdoor bakken de aardappels krokanter in de oven. Let wel
op dat de stukjes aardappel heel blijven.
Leg de aardappelstukjes voorzichtig terug het bakblik, roer met een
metalen lepel zodat de olie goed over de aardappels verdeeld wordt.
Bestrooi met paprikapoeder en de rozemarijn en bak ze, zonder om te
scheppen in ongeveer 75 minuten krokant en goudbruin. Besprenkel de
aardappels met zeezout, versgemalen zwarte peper en serveer direct.
Tip van Ed! |